Pomemben del strategije doma predstavlja vključevanje strokovnih delavcev v inovacijske, razvojno-aplikativne, projekte mednarodne izmenjave mladih in sorodne projekte. Od leta 1997, ko je bil prijavljen prvi, do danes je bilo izvedenih 92 večjih, celoletnih projektov ter preko 90 manjših, praviloma samostojnih produkcij s področja mladinske kulture. Od leta 2000 je bilo izvedenih tudi 17 mednarodnih projektov

Projektno delo v domu praviloma povezujemo z delom interesnih dejavnosti, kar pomeni aktivno vključevanje dijakov v vzgojno-izobraževalni proces. Na ta način enakopravno sodelujejo s pedagogi, pridobivajo nova znanja in kompetence, polnijo mape svojih dosežkov in izdelkov (portfolie) ter si pridobivajo svoje prve reference.

Projekt - BITI

 

Projekt - Divided God

 
Projekt BITI - DIC_KUD_Pozitiv

Projekt je povezan s področjem trajnostnega načina življena in odgovorne potrošnje ter iskanjem kreativnih in inovativnih rešitev za izboljšanje kvalitete življenja in sobivanja v konkretni skupnosti.

VEČ: Obišči spletno stran

projekt_Divided_God_DIC_KUD_Pozitiv

Ali religije prispevajo k toleranci in k reševanju sporov ali jih celo sprožajo? Odgovor na to vprašanje nikakor ni enostranski. V projektu Razdeljeni bog skušamo osvetliti različne plati tega problema skozi raziskavo, ki temelji na izmenjavi mladih.

VEČ: Obišči spletno stran

Na vrh strani

Dijaški dom Ivana Cankarja - URADNA STRAN - Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Za več informacij o piškotkih in kako jih izbrisati kliknite TUKAJ.

  Sprejmem piškotke na tej strani.