Dijaški dom Ivana Cankarja (v nadaljevanju dom) je namenjen dijakom, ki po osnovni šoli nadaljujejo šolanje izven svojega kraja bivanja. Skupna kapaciteta v treh objektih doma (A, B in C) je 700 postelj.

V dom se največ vpisujejo dijaki tistih šol, ki se nahajajo v neposredni bližini doma, narašča pa število vpisanih dijakov, ki se za naš dom odločajo na osnovi pestre ponudbe dejavnosti s področja kulture, umetnosti in športa, v katere se lahko vključujejo v prostem času in jim omogočajo pridobivati posebna znanja in spretnosti ter kvalitetno zapolnitev prostega časa. Dom je postopno razvijal razli?ne vsebine neformalnega izobraževanja, ki jih šolski sistem ne zajema in imajo pomembno vlogo v procesu vseživljenjskega učenja opredeljenega kot potrebo, da posameznik vse življenje nadgrajuje in dopolnjuje svoje znanje, sposobnosti in spretnosti za čim učinkovitejši osebni razvoj.

Z vizijo doma, ki jo zaradi stalnih sprememb nenehno prilagajamo in razvijamo, želimo slediti naslednjim ciljem:
• Postati vzgojno - izobraževalni center za mlade med 15. in 25. letom starosti.
• Razvijati in nenehno izboljševati vsebine dela, ki zadovoljujejo potrebe mladih in vseh zaposlenih za osebno rast in vseživljenjsko učenje.
• Odpirati dom mladim iz okolja in drugim, ki niso vključeni v šolski sistem.
• Uvajati nove vsebine vseživljenjskega učenja kot obliko neformalnega izobraževanja.
• Razvijati kulturo bivanja in odnosov.
• Izvajati različne projekte, ki prispevajo k razumevanju kulturne raznovrstnosti, razvijajo odgovorne odnose do drugih in okolja in krepijo čut narodne identitete ter solidarnosti med narodi.

 

VEČ INFORMACIJ:

LETNI DELOVNI NAČRT vzgojno-izobraževalnega zavoda DIC 2018/2019

Na vrh strani

Dijaški dom Ivana Cankarja - URADNA STRAN - Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Za več informacij o piškotkih in kako jih izbrisati kliknite TUKAJ.

  Sprejmem piškotke na tej strani.